Педіатрія

Народження дитини – радісна і важлива подія в житті кожної сім’ї. Воно знаменує собою новий етап в її розвитку. Однак родина – це Жива система, яка потребує змін. Деякі з них мають кардинальне значення, переводячи взаємини між подружжям на якісно новий рівень. Поява в сім’ї дитини належить саме до таких змін.

Народження дитини для сім’ї – це завжди крок у майбутнє. Але, незважаючи ні на що, цей крок дає родині можливість піднятися на новий рівень родинної єдності, відчути особливу ступінь близькості, перейти від відносин партнерства до спільної турботи про нового члена своєї сім’ї, який мав би зростати здоровим та щасливим!

Тому головним завданням  роботи нашого сучасного педіатричного кабінету є збереження або повернення здоров’я дитині, яка стала невід’ємною частинкою сім’ї, щоб дозволити їй у повній мірі реалізувати свій вроджений життєвий потенціал.

За даними Міністерства охорони здоров’я України, на сьогодні стан здоров’я дітей залишається незадовільним з тенденцією до подальшого зростання захворюваності. Слід зазначити, що діти першого року життя мають найвищий рівень захворюваності, що пов’язано з більшою вразливістю дітей раннього віку. А, за даними опитування, усвідомлюють необхідність регулярного спостереження дітей у медичних установах лише 28% батьків. У зв’язку із цим порушується єдність підходів у догляді за дитиною з боку батьків та медичного персоналу. Таке становище пояснюється низкою причин: низьким рівнем культури здоров’я дорослого населення; неусвідомленням чинників формування та зміцнення здоров’я; певною недовірою до медичних працівників; відсутністю знань з профілактики захворювань, важливості практичних дій, спрямованих на збереження та зміцнення здоров’я дітей та їх повноцінного фізичного розвитку.

Якщо батьки отримають елементарні знання у сфері лікування дітей, тоді кількість дитячих захворювань у цілому буде значно меншою, а успішність та своєчасність реагування на дитячі захворювання істотно підвищиться.
Зіткнувшись із захворюванням дитини, багато батьків, навіть тих, які звикли лікувати себе самі, зазвичай розгублюються і впадають у відчай. Однак така реакція батьків не повинна нікого дивувати. Дитячий організм не є маленькою копією організму дорослої людини, тому всі процеси в ньому перебігають зі своїми закономірностями, а лікування дитячих захворювань  має свої характерні особливості.

Як відомо, своєчасно та правильно встановлений діагноз – це вісімдесят відсотків успішності лікування дитячих захворювань. Тому батькам слід орієнтуватись у типових ознаках та причинах поширених дитячих хвороб, адже, помітивши та повідомивши педіатру деякі, на перший погляд неважливі ознаки, можна значно спростити та прискорити одужання дитини.

Спеціальність «педіатрія» вивчає анатомію та фізіологію дитячого організму в різні вікові періоди. Вона займається дитячими хворобами та доглядом за здоровими і хворими дітьми будь-якого віку, а також розглядає причини та механізми розвитку дитячих хвороб і розробляє методи їх лікування. На сьогодні педіатрія охоплює всі аспекти життя і розвитку дітей.

Наш заклад створений саме для того, щоб спеціалісти з педіатрії мали можливість розповісти батькам про поширені та деякі рідкісні дитячі захворювання, які можуть уразити маленький організм,  пояснити причини, особливості перебігу і типові симптоми більшості поширених дитячих захворювань. Усвідомивши природу та симптоматику хвороби, Ви – батьки, зможете почувати себе більш впевнено і не будете лякатись можливих негативних наслідків дитячих захворювань. Якщо подолати страх перед захворюванням, то його лікування буде більш ефективне та просте.

Будьте уважними та люблячими батьками! Сподіваємось, що ми допоможемо вам у лікуванні ваших дітей та підкажемо основні методи профілактики більшості дитячих захворювань! Бо велике щастя бути корисними і допомагати іншим.

Імунопрофілактика або вакцинація – це єдиний надійний спосіб захисту від інфекційних захворювань та/або важких ускладнень від них. Організм реагує на введену вакцину, виробляючи імунітет до хвороби.

У нашому центрі є можливість захиститись від захворювань таких як: гепатит В, поліомієліт, дифтерія, кашлюк, правець, ХІБ-інфекція, кір, краснуха, епідемічний паротит, ротавірусна інфекція, менінгокок, вірус папіломи людини (ВПЛ), пневмокок тощо.

Оптимальний графік введення вакцин затверджений у національному Календарі щеплень.

Бажаємо усім щасливого материнства і батьківства!

Послуги педіатра *

 Код                                                 Найменування послуг Ціна, грн.
1. 03.01 Первинна консультація лікаря-педіатра 400
2. 03.02 Вторинна консультація лікаря-педіатра – до 1 міс. після звернення 300
3. 03.10 Консультація лікаря-педіатра перед вакцинацією (при виявленні протипоказів) 350
4. 03.04 Первинна консультація лікаря-педіатра 2-х і більше дітей в сім”ї1 дитина 350
5. 03.16 Консультація лікаря-педіатра при ультразвуковому обстеженні 300
6. Вакцинація з консультацією лікаря від 750 грн**

*  Вартість одноразових медичних виробів, які використовуються лікарем під час прийому, входить в прайсову ціну послуги

**  Вартість послуги залежить від виду вакцини

Наші спеціалісти

Тимко Віта Петрівна

https://dolya-medcenter.com.ua/team-view/тимко-віта-петрівна/

Сойко Рената Степанівна

https://dolya-medcenter.com.ua/team-view/сойко-рената